Montagnards - Stormvogels (0-2) Team: 1 Datum:15-03-2009

Stormvogels sterkste in derby tegen Montagnards

45 min 0-1 Niels de Bruin
95 min 0-2 Niels de Bruin

Deze middag in Bergen stonden twee ploegen tegenover elkaar die afgelopen week geen punten hadden gehaald. Met name voor Stormvogels was het zeer belangrijk om de draad weer op te pakken en met een overwinning weer de aansluiting naar boven te vinden. Beide ploegen misten belangrijke spelers door blessures en schorsingen. Bij Stormvogels echter speelde Bas Verpoort wel mee, voor het eerst na de winterstop weer in de basis. Deze voor Stormvogels onmisbare speler speelde in deze wedstrijd een grote rol. Beide ploegen begonnen fel aan de wedstrijd en er was weinig ruimte, hierdoor was het spel rommelig. Montagnards had gedurende een groot gedeelte van de 1e helft het beste spel. Het was dan ook midvoor Groenendijk die met een schot, Jaap Janssen dwong tot een flitsende redding. Het was ook Montagnards die in de 25e minuut voor 2e keer Jaap Janssen op de proef stelde. Hier tegenover kon Stormvogels maar een doelkans tegenoverstellen van Nieky Arts. Toch is het Stormvogels die met een 1-0 voorsprong gaat rusten. Bas Verpoort geef t van achter uit een pase over 60 meter op Niels de Bruin, deze geeft vanuit de loop een boogbal over Montagnards doelman v.d. Grouw. Na de rust is het ook weer Stormvogels die de 1e kans krijgt.
De kopbal van Nieky Arts is echter niet hard genoeg. Montagnards probeert te drukken maar kan zich eigenlijk geen echte kansen creëren. De achterhoede onder leiding van Bas Verpoort geeft weinig ruimte aan de aanvallers. Op het einde de wedstrijd heeft Stormvogels nog enkele goede kansen uit een counter. Ver in blessuretijd maakt Niels de Bruin uit een counter de bevrijdende 0-2. De beloning voor het goede spel van Niels de Bruin deze middag.
De volgende week zal Stormvogels deze lijn moeten proberen vast te houden tegen Venhorst.