Stormvogels'28 1 - Milsbeek 1 (2-1) Team: 1 Datum:10-03-2013

Stormvogels koploper in de 4e klasse H

Door een 2-1 overwinning op Milsbeek is Stormvogels de nieuwe koploper in de 4e klasse H.
Milsbeek was in deze wedstrijd optisch sterker, maar de beste kansen waren voor Stormvogels. Door een schitterend doelpunt van Khalid Hlimi in de 59e minuut wist Stormvogels de zege binnen te halen.

De scheidsrechter keurde het hoofdveld van Stormvogels af, daarom werd op het tweede veld gespeeld. De ijzig koude wind zorgde ervoor dat ook de toeschouwers moesten afzien. Milsbeek nam vanaf het begin het initiatief en zette Stormvogels gelijk onder druk. Hierdoor waren er reeds in de aanvangsfase reeds twee mogelijkheden voor Milsbeek. Het is Dennis Abbenhuis van Milsbeek die in de 33e minuut het 0-1 binnenschiet. Uit een afstandsschot kan doelman Jaap Janssen de bal niet ver genoeg wegwerken, Dennis Abbenhuis kan hierdoor de punt van de schoen raken en de bal verdwijnt in het doel. Ook hierna blijft het initiatief bij Milsbeek. Het breekpunt van de wedstrijd is een strafschop voor Stormvogels in de 38e minuut. Zoran Borojevic speelt zich vrij in het zestienmeter gebied en wordt onderuit gehaald. De strafschop wordt binnengeschoten door specialist Bart Seegers en met de 1-1 stand gaan de teams rusten.
De tweede helft komt Stormvogels goed uit de startblokken. Het is Khalid Hlimi die in 46e minuut van de linkerkant voorzet op Niels de Bruin, deze kan er echter net niet bij. In deze fase van de wedstrijd is Stormvogels sterker. Het duurt echter tot de 59e minuut voor Stormvogels op voorsprong komt. Bart Seegers speelt de bal diep op Tom Huberts, deze zet hoog voor van links.  De bal wordt gelegd op Khalid Hlimi, die de bal vrijmaakt en keihard uithaalt van net buiten de zestienmeter, de bal gaat via de binnenkant van de paal in het doel. De vreugde van toeschouwers en spelers met deze 2-1 voorsprong is groot. Hierna was het wederom Milsbeek die Stormvogels terugdrukte in de verdediging. De verdediging van Stormvogels stond echter als een blok. De verdedigers van Stormvogels Rob Janssen en Jasper Tebarts schakelden hun directe tegenstanders volledig uit. Met name doelman Jaap Janssen speelde in de laatste fase van de wedstrijd een hoofdrol en zorgde ervoor Milsbeek niet meer tot scoren kwam.
De grootste kans was toch nog voor Stormvogels, Thomas Creemers liep alleen op de doelman van Milsbeek af, maak kwam niet tot scoren. Het laatste kwartier startte Milsbeek nog een alles of niets offensief, dit resulteerde in een aantal vrije trappen en hoekschoppen echter zonder resultaat. Na 96 minuten maakte de scheidsrechter een einde aan deze spannende wedstrijd. Een zwaarbevochte overwinning van de mannen van trainer Jeroen Tax met als beloning de koppositie. Nu wordt zaak om de volgende wedstrijd tegen Herpinia wederom winnend af te sluiten.