Stormvogels'28 1 - Blerick 1 (0-0) Team: 1 Datum:18-05-2014

Stormvogels en Blerick delen de punten Op deze zonnige zondagmiddag speelt Stormvogels tegen Blerick de nummer twee uit de derde klasse C voor één plaats in finale voor de promotie naar de 2e klasse. Blerick heeft de periodetitel behaald in de eerste en derde periode en greep net naast het kampioenschap in de 3e klasse C met met 49 punten en een doelsaldo van 50-15. Gezien deze resultaten van het afgelopen seizoen is Blerick de favoriet in deze tweestrijd. Toch zijn er in wedstrijd geen grote kwaliteitsverschillen te ontdekken. Het blijft deze middag 0-0 in een gelijk opgaande strijd met de beste kansen voor Stormvogels. Vanaf het begin van de wedstrijd is het duidelijk dat het moeilijk doelpunten maken is tegen Blerick met de solide verdediging en onder leiding van Robert Wilms. De wedstrijd wordt met veel inzet gespeeld en aanvankelijk moet Stormvogels het onderspit delven in de duels, maar gaandeweg de eerste helft krijgt Stormvogels meer grip op de wedstrijd. De beste kans voor de rust is voor Stormvogels-speler Tom Huberts, deze schiet in doelrijpe positie de bal net naast. Ook direct na de rust zijn de gevaarlijkste momenten voor Stormvogels, eerst schiet Loyd Kooiman een bal hard in richting hoek maar de uitstekende doelman van Blerick stopt de bal. In de 52e minuut krijgt Stormvogels weer een uitgelezen kans. Na een foutieve terugspeelbal krijgt Stormvogels een vrije trap op vijf meter van het doel. Bart Seegers schiet ditmaal de bal hard over. Het laatste halfuur is in het voordeel van Blerick. Met veel inzet en goed verdedigend werk blijft Stormvogels toch overeind. In de eindfase moet de uitstekend spelende Jaap Janssen nog enkele malen ingrijpen. Na 93 minuten maakt scheidsrechter Linke een einde aan de wedstrijd. De volgende week zondag zal in Blerick de beslissing vallen wie aan de finale mag deelnemen, in de huidige vorm is Stormvogels zeker niet kansloos. Stormvogels gaat zondag met de bus naar Blerick, supporters kunnen ook mee, voor verdere informatie zie website.