Blerick 1 - Stormvogels'28 1 (2-3) Team: 1 Datum:25-05-2014

BLERICK - Stormvogels'28 heeft zich op knappe wijze gekwalificeerd voor de volgende ronde van de nacompetitie. De Siebengewalders wonnen, na verlenging, met 2-3 bij en tegen Blerick. In de halve finale van de nacompetitie wacht nu IVO, dat niet wil degraderen uit de tweede klasse. In de eerste helft had Stormvogels geluk dat ze in de rust nog maar met 2-0 achterstonden. Stormvogels begon niet slecht met een kans voor Loyd Kooiman en vrije trap op de paal van Tom Huberts. Maar direct daarna krijgt Blerick een vrije trap net buiten de zestien meter. Dit buitenkansje op 1-0 wordt benut door Appie Boulhrie. Hierna krijgt Blerick diverse kansen. Het is daarom niet verwonderlijk dat Appie Boulhrie met het hoofd de 2-0 voor Blerick scoort. Blerick is veel sterker en Stormvogels kan geen kansen meer creëren. Met deze stand gaan de teams onder leiding van de uitstekende scheidsrechter Pennings rusten. In de rust brengt trainer Jeroen Tax, Zoran Borojevic en Khlid Hlimi in en zet enkele plaatsen om. Na de rust is Stormvogels niet meer terug te kennen. Zij gaan er weer voor en het Khalid Hlimi die na 60 minuten de 2-1 scoort brengt de spanning terug. Stormvogels blijft aandringen maar de gelijkmaker blijft aanvankelijk uit. Tot drie minuten voor tijd een hoekschop van Bart Seegers wordt doorgekopt door Zoran Borojevic naar Thomas Creemers bij de tweede paal en deze de bal binnenschiet. Blerick krijgt in de 2e helft ook nog enkele kansen maar er wordt met man en macht door Stormvogels verdedigd. Na de 0-0 in de heenwedstrijd, betekende dat verlenging. Het 'momentum' lag door de late gelijkmaker bij de Siebengewalders, die ook in de verlenging trefzeker waren via Bart Segers (penalty) in de 117 e minuut en dankzij de 2-3 zich nu mogen opmaken voor een tweeluik met tweedeklasser IVO. Het is ongelooflijk dat Stormvogels zich sinds de winterstop elke wedstrijd zo kan opladen en met volle inzet spelen om deze telkens weer tot een goed einde te brengen. Stormvogels is in de finalewedstrijden tegen 2e klasser IVO in de huidige vorm zeker niet kansloos. De heenwedstrijd is op Hemelvaartsdag (donderdag 29 mei) in Velden, de return de zondag erop in Siebengewald. In Siebengewald is die dag ook jaarmarkt, maar aan de kassa’s van de jaarmarkt die dag is bekend dat deze wedstrijd wordt gespeeld.