VVV'03 1 - Stormvogels'28 1 (1-1) Team: 1 Datum:23-09-2018

Stormvogels verzuimt zichzelf te belonen en moet uiteindelijk blij zijn met een gelijkspel

Na zes weken voorbereiding was het dan eindelijk zover. Het begin van de competitie 2018-2019. Stormvogels kende een goede voorbereiding met slechts één nederlaag uit zes wedstrijden en reisde vol vertrouwen af naar Venlo waar VVV’03 de eerste tegenstander was in de 4e Klasse G. Na een mooie zomer en een prachtige nazomer was het vandaag dan toch echt herfst. De regen viel met bakken uit de hemel. En het leek ook wel of de grasmeester van VVV’03 gevraagd had om het gras te sparen aangezien het merendeel van de wedstrijd maar op één helft gespeeld werd. Het regende kansen voor Stormvogels’28 met een sporadische counter van VVV’03, maar Stormvogels kon het net vandaag jammer genoeg niet vinden en kon uiteindelijk toch nog opgelucht ademhalen toen de late gelijkmaker viel.

Vanaf de eerste minuut was het duidelijk dat VVV’03 vandaag niet van plan was om het spel te maken en liet Stormvogels dan ook veelvuldig aan de bal en loerde op de counter. De eerste tien minuten werd volledig op de helft van VVV’03 gespeeld echter zonder al te veel doelpogingen van Stormvogels kant. De eerste echte kans van de wedstrijd was voor VVV’03 die er via een scherpe counter goed uit kwamen maar Tom Hopman behoede Stormvogels voor een tegentreffer. In de 12de  minuut een hard schot van Thomas Creemers op de lat die voor de doellijn weer terug stuiterde in het veld.  Geen doellijn technologie in Venlo maar dat was in dit geval ook niet nodig. In de 25ste minuut een strak afstandsschot van  Gijs Creemers dat dusdanig doorschoot op de gladde grasmat  dat de keeper er moeite mee had. Verder bleef het bij wat plaagstootjes zodat er gerust werd met 0-0 op het scorebord.

De tweede helft was nog maar net begonnen of Dawid Becmer dook vrij op voor de keeper. Helaas wist hij dit buitenkansje niet te benutten en schoot over het doel. Een paar minuten later wederom een grote kans voor uitblinker Thomas Creemers maar ook hij kon het net vandaag niet vinden. Rond de 65ste  minuut begon Stormvogels wat meer aan te dringen en dat resulteerde in een 100% kans voor Thijn Fransman en Thomas Creemers echter wisten beidden weer niet te scoren. In de 68ste minuut werd Patrick Toonen gewisseld voor Mike Nabuurs zodat Thomas het eens vanaf de linkerkant mocht gaan proberen en dat leverde meteen een paar gevaarlijke situaties op voor het doel van VVV’03 echter zonder het beoogde resultaat. Er bestaat een voetbalwet die zegt dat als de bal er maar niet in wil dit bij de tegenpartij wel een keer zal gebeuren. En warempel in de 71ste minuut  komt de bal na een overtreding op Thijs Kerkhoff voor de voeten van Oguz Büyükbas die niet twijfelt en de bal in de touwen schiet. Dit doelpunt werd gevierd alsof het de winnende treffer in de Champions League finale was en dat leverde Oguz een gele kaart op. Niet slim maar de 1-0 stond op het bord en dat was voor VVV’03 het belangrijkste.

Het laatste kwartier werd door Stormvogels het slot-offensief ingezet. Meteen een uithaal van Thijn Fransman binnen de zestien maar de bal werd knap uit de rechterbovenhoek getikt door de keeper. In de 80ste minuut werd de kopbal van Mike Nabuurs net van de lijn gehaald. De gelijkmaker leek er aan te komen en VVV’03 gebruikte de volledige “trucen-doos” om het spel van Stormvogels te ontregelen. Langdurige blessure behandelingen werden afgewisseld met trage wissels. Toen ook dit mis dreigde te lopen speelde trainer Goran Stojiljkovic zijn laatste troef uit en bracht hij zichzelf tussen de lijnen. Dit mocht echter niet baten want even later kwam in de 90ste minuut een afvallende bal voor de voeten van Tjeu Jansen die trefzeker de gelijkmaker binnenschoot. Stormvogels voelde dat er nog meer in zat maar na 8 minuten extra tijd moest het toch genoegen nemen met het gelijke spel.

Volgende week zondag spelen we de eerste “gemeente-derby” van deze competitie tegen EWC’46 uit Well.

Aftrap om 14:30 uur op Sportpark ’t Eindpunt in Siebengewald.

Score-verloop:

71’          1 – 0      Oguz Büyükbas

90’          1 – 1      Tjeu Jansen