Opstelling |       Inloggen

BVV'27 1 - Stormvogels'28 1 (0-1) Team: 1 Datum:07-04-2019

STORMVOGELS HAALT MET MOEITE DRIE PUNTEN BINNEN TEGEN BVV’27

De eerste helft leek Stormvogels een gemakkelijke middag te krijgen mede door het doelpunt van Gijs Creemers halverwege de eerste helft. Maar doordat Stormvogels niet doordrukte en het ook in de tweede helft liet afweten rook BVV’27 hun kans en naarmate de wedstrijd vorderde zag het er naar uit dat de gelijkmaker zou vallen. Gelukkig voor Stormvogels bleek het een exacte copy van de wedstrijd van vorige week tegen SVEB waarbij het na het fluitsignaal pas duidelijk was dat de drie punten mee naar Siebengewald konden.

Het was lang zoeken in de geschiedenisboeken dat beide teams elkaar in competitie verband tegen waren gekomen. Vandaag was het dan eindelijk weer zover.  De thuiswedstrijd net voor Kerst werd op het laatste moment tijdens de warming-up nog afgelast door de scheidsrechter bij gebrek aan antivries bij de grasmeesters van Stormvogels maar vandaag scheen het zonnetje hoog aan de hemel. Het grasveld lag er prima bij en niets zou een mooie voetbalmiddag in de weg staan. Stormvogels begon goed aan de wedstrijd en kreeg al snel een kans toen Lloyd Kooiman zich vrijspeelde en Jordi Tissen aanspeelde maar die bal ging voorlangs het doel. Antwoord van BVV’27 was een afstandsschot van Willem Karman maar die bal ging over het doel richting Wanssum. Paar minuten later dan eindelijk de treffer voor Stormvogels. Een indraaiende hoekschop werd ingekopt door aanvoerder Gijs Creemers. Helaas moest Gijs even later gewisseld worden in verband met zijn sluimerende enkelblessure en was het Kevin Peters die zijn rentree maakte in het eerste van Stormvogels.

In het begin van de tweede helft al snel weer een kans voor Stormvogels. Een crosspass werd richting 16 meter gespeeld en die werd vol op de slof genomen door Lloyd Kooiman maar de bal schoot voorlangs het doel. Even later dook aanvoerder Roel Verkoijen op voor het doel van Stormvogels maar ook hij wist het doel niet te vinden. BVV’27 begon te geloven dat er meer te halen was en zette nog eens extra aan en dat resulteerde in een levensgrote kans voor wederom Roel Verkoijen maar Tom Hopman wist met een uiterste poging een doelpunt in een hoekschop om te zetten. Stormvogels werd langzaamaan teruggedrongen en kon geen vuist meer maken. BVV’27 rook zijn kans en ging met man en macht op zoek naar de gelijkmaker maar het vizier van de Blitterswijkse aanvallers stond gelukkig niet op scherp. De laatste grote kans in blessure tijd werd opgezet door de keeper van BVV’27 Davey Engels die zich in de laatste minuten op de helft van Stormvogels had gemeld. Hij kreeg de bal na een fraaie actie gelukkigerwijze mee en bediende daarna Willem Karman die van afstand de bal hard met een curve richting doel schoot. Maar wederom behoedde Tom Hopman Stormvogels voor de tegentreffer door een fantastische redding en voor de vierde keer achtereen hield hij zijn doel schoon. Gezien de tweede helft had BVV’27 recht gehad op een gelijkspel maar de voetbalwetten zijn niet altijd rechtvaardig en kon Stormvogels wederom drie punten bijschrijven op hun conto waardoor ze zich weer wat steviger nestelen in de middenmoot.

Aanstaande donderdagavond spelen we uit tegen Hegelsom die net 2 punten boven Stormvogels staan op een 7de plek. Met winst kan Stormvogels dus een plaats stijgen in de ranglijst. Aangezien Hegelsom niet beschikt over veldverlichting zal de wedstrijd al om 18:30 beginnen.

Score-verloop:

22’          1 – 0      Gijs Creemers