Stormvogels'28 1 - Montagnards 1 (3-2) Team: 1 Datum:22-04-2019

STORMVOGELS PAKT NEGEN PUNTEN IN VIJF DAGEN TIJD

Afgelopen week kwam Stormvogels drie keer in actie binnen vijf dagen tijd. Absurd natuurlijk maar als je dan alle drie de partijen winnend afsluit hoor je ons niet klagen al was de laatste partij op het randje. Centraal stond natuurlijk de dubbele derby in het Paasweekend tegen Montagnard. Zaterdagavond was het verschil nog groot tussen de mannen van Stormvogels en de jongens van Montagnards maar Paasmaandag was dat niet meer terug te zien. Of het nu lag aan het drukke programma, het warme weer of het idee dat het wel goed zou komen maar Stormvogels kreeg geen grip op de wedstrijd. Montagnards vocht als leeuwen en mocht tot de 89e minuut dromen van een overwinning tegen Stormvogels. Die droom werd echter omgezet in een nachtmerrie door Thijn Fransman en Thomas Creemers die binnen twee minuten een einde maakten aan die illusie.

Stormvogels begon nog wel goed aan de wedstrijd en kreeg al snel de eerste kans toen Thijn Fransman een voorzet van Thomas Creemers in het zijnet schoot. Daarna werd Stormvogels met veelal lange ballen teruggedrongen en werd de bal bijna in eigen doel gekopt na een kwartiertje spelen. Daarna een snelle uitbraak van Jordi Tissen die op aangeven van Lloyd Kooiman richting keeper spurte. Hij kreeg de bal mee uit de kluts met de keeper en kon eenvoudig de 1-0 binnenschuiven. Na een half uurtje belande een vrije trap van Montagnards op de lat. Montagnards begon meer druk te zetten en uit een daardoor verkregen hoekschop scoorde ze de gelijkmaker. Een corner van Jesse Jaspers werd fraai ingekopt door Willem van der Maazen die iets te veel ruimte kreeg binnen de zestien.

In de tweede helft wisselde Montagnards keeper Martijn van Ginkel voor de negentienjarige Koen Lemmen die ondanks dat zijn hart bij Montagnards ligt toch ook Siebengewalds bloed door zijn aderen heeft stromen. De tweede helft begon met veel geping-pong op het middenveld zonder al te grote kansen aan beide zijden. Na een kwartier moest Koen Lemmen flink aan de bak na inzetten van Thijn Fransman en Dawid Becmer maar hij hield zijn doel schoon. Daarna aan de andere kant een grote kans voor Montagnards maar Tjeu Jansen bracht redding op de doellijn. Even later is het dan toch raak voor Montagnards. Wederom door een hoekschop en alweer was het Willem van der Maazen die het doel wist te vinden met z'n hoofd. Toen vond trainer Jeroen Tax het de hoogste tijd om wat meer risico te gaan nemen en wisselde wat posities zodat er meer offensief gespeeld ging worden. Dat resulteerde al vrij snel in een grote kans maar Thijn Fransman werd onreglementair gestopt door Cas Jacobs die dat met direct rood moest bekopen. De vrije trap hieruit belandde echter vrij simpel in handen van de keeper. Even later opnieuw een vrije trap en ditmaal nam Tjeu Jansen plaats achter de bal maar ook hij zag zijn bal op de lat weg spatten. Toen even later Patrick Toonen zijn tweede gele kaart pakte en dus ook het veld mocht verlaten was het weer eerlijk verdeeld qua spelers. Twee minuten voor tijd hing zelfs nog de 1-3 in de lucht toen de jongste speler van het veld Tom Jennissen de bal hard op doel schoot maar Tom Hopman bracht redding. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Montagnards totdat in de laatste minuut Thijn Fransman de bal net langs Koen Lemmen kon tikken. Het feestje in Siebengewald werd nog groter toen in blessuretijd ook nog Thomas Creemers met zijn mooiste en zeker het belangrijkste doelpunt van dit seizoen de wedstrijd mocht beslissen. Uiteindelijk was Montagnards op deze Paasmaandag toch nog het haasje.

Door deze overwinning is Stormvogels gestegen naar plek 4 en doet nog volop mee in de strijd om de derde periode. Eerst volgen er echter nog twee inhaalwedstrijden voor de tweede periode. Volgende week zondag reizen we af naar Venlo om het op te nemen tegen koploper FCV. Vorige week zondag lukte het Stormvogels om een punt af te snoepen van FCV dus we reizen vol goede moed richting Venlo. Indien FCV echter weet te winnen en Meterik puntverlies leidt tegen GFC dan kunnen ze komende zondag al kampioen worden. Reden te meer voor Stormvogels om dat feestje nog even uit te stellen.

Score-verloop:

21’          1 – 0      Jordi Tissen

38’          1 – 1      Willem van der Maazen

68’          1 – 2      Willem van der Maazen

89’          2 – 2      Thijn Fransman

90’          3 – 2      Thomas Creemers