Stormvogels'28 1 - GFC'33 1 (1-2 (n.v.)) Team: 1 Datum:10-06-2019

EINDE SEIZOEN VOOR STORMVOGELS NA UITSCHAKELING IN TWEEDE RONDE VAN DE NACOMPETITIE

Nadat beide teams elkaar in de competitie in evenwicht hadden gehouden met twee gelijke spelen was het nu de strijd om een plek in de finale van de nacompetitie. Maar ook deze keer was het na 90 minuten gelijk en aangezien er deze keer toch echt een team als winnaar uit de bus moest komen was er een verlenging nodig. Een prachtig ingeschoten vrije trap van aanvoerder Wouter van Denzen in de tweede helft van de verlenging zorgde ervoor dat Stormvogels uitgeschakeld werd in deze halve finale. GFC’33 mag het volgende week op gaan nemen tegen Estria die de andere halve finale wonnen tegen MULO.

Stormvogels begon goed aan de wedstrijd en kreeg ook meteen een kans toen Sjoerd Scholtz goed doorkwam over rechts en de bal bij Thomas Creemers bezorgde. Die schoot de bal net voorlangs zodat GFC’33 een vroege tegentreffer bespaard bleef. Langzamerhand kwam GFC beter in hun spel en kregen ze de beste kansen op de openingstreffer. Met name Willem van den Aarsen kwam enkele keren in scoringspositie maar kon keeper Tom Hopman niet passeren. In de 20ste minuut kon Bas van Beckhoven bijna profiteren van een fout in de verdediging maar hij schoot voorlangs het doel. Na een half uurtje spelen kreeg Stormvogels een vrije trap op rand zestien. Gijs Creemers nam plaats achter de bal maar zag de bal via de muur in de handen van keeper Davy Wilmer belanden. Een minuut later een identieke situatie aan de andere kant en hier liet Willem van der Aarsen zien hoe je een vrije trap moet nemen. Hij tilde de bal over de muur in de verre hoek zodat Tom Hopman kansloos was (0-1). Na deze goal probeerde Stormvogels meer druk te zetten maar moest het oppassen voor de snelle counter. Na een fraaie actie van Thomas Creemers belande de bal bij Jordi Tissen die de bal helaas via de vingertoppen van Davy Wilmer langs zag gaan. Meteen daarop een uitbraak van GFC maar deze keer bracht Tom Hopman redding met zijn vuisten. De laatste fase van de eerste helft ging Stormvogels op zoek naar de gelijkmaker en na twee kansen van Thomas Creemers waarbij een pegel van 20 meter met moeite gestopt werd en een bal die de schouder van een verdediger raakte was het dan in blessure tijd dan eindelijk raak. Thomas Creemers vond Thijn Fransman die met een kopbal de keeper verraste (1-1).

Na de rust ging Stormvogels verder waarmee het de eerste helft gestopt was en de eerste twintig minuten waren in het voordeel van Stormvogels zonder echter grote kansen af te dwingen. Na zo’n twintig minuten begon Sebastiaan Theelen aan een solo vanaf het middelveld en wist enkele verdedigers van Stormvogels op het verkeerde been te zetten. De jeugdige Gino Bottenberg wist de solist in de zestien, zonder een overtreding te maken, net voldoende uit balans te brengen zodat die z’n solo niet kon bekronen met een doelpunt. In de 70ste minuut de rentree van Bart Seegers binnen de lijnen die door een vervelende blessure vanaf vorig jaar November niet meer gespeeld had. Bart die een perfecte pass in zijn benen heeft liet zien dat hij dat kunstje nog niet verleerd was en legde de bal vanuit het achterveld de bal precies op het hoofd van Jordi Tissen die helaas die aanval niet af kon ronden met een goal. In de laatste fase kreeg zowel Stormvogels spits Thomas Creemers als Willem van der Aarsen van GFC een kans om de wedstrijd voortijdig te beslissen maar na 95 minuten floot scheidsrechter Azarfane voor het einde en was het wederom tijd zoals ook in de eerste ronde voor een verlenging.

In de verlenging meteen een zeer grote kans voor Thijn Fransman die de bal meekrijgt na een actie van Thomas Creemers maar de keeper bracht redding voor GFC. Even later een zeer grote kans voor GFC met hetzelfde resultaat. Net voor rust kwam GFC met 10 man te staan doordat Willem van Aarsen door een “knietje” niet verder kon spelen. Toen even later ook nog Mike van Knippenberg het veld moest verlaten met een enkelblessure kwam Willem weer strompelend het veld in aangezien trainer Rene Peters al zijn wissels al had verbruikt. Aan wilskracht ontbrak het niet bij GFC en ze deden er alles aan om het Stormvogels lastig te maken. Net toen Stormvogels dacht door te kunnen drukken kreeg GFC tien minuten voor het einde een vrije trap op zo’n twintig meter van de goal. Aanvoerder Wouter van Denzen krulde de bal perfect langs de muur en verraste Tom Hopman compleet (1-2). De resterende tien minuten lukte het Stormvogels niet meer om een vuist te maken ook niet toen GFC na een grove overtreding (direct rood) van Wouter Peters op Tjeu Jansen met 10 man kwam te staan. Hiervan wist Stormvogels in die korte tijd niet meer te profiteren en behaalde een strompelend en gehavend GFC de eindoverwinning en zullen volgende week de finale tegen Estria spelen op neutraal terrein op Sportpark De Heikamp in Heijen.

Dit verlies betekent einde seizoen voor de Stormvogels mannen en na de laatste training aankomende donderdag zullen we afscheid gaan nemen van onze topscorer Thijn Fransman die volgend seizoen weer terugkeert naar zijn “oude liefde” Astrantia uit Middelaar. Komend seizoen zal Stormvogels weer uitkomen in de 4e klasse waarbij hopelijk weer enkele mooie Maasduinen derby’s op het programma zullen staan.

Score-verloop:

29’          0 – 1      Willem van der Aarsen

47’          1 – 1      Thijn Fransman

Verlenging

110’       1 – 2      Wouter van Denzen