Stormvogels'28 1 - EWC'46 1 (9-3) Team: 1 Datum:15-09-2019

STORMVOGELS WALST OVER EWC’46 HEEN IN LAATSTE BEKERWEDSTRIJD

Vooraf een leuk affiche want de winnaar van deze Maasduinen derby zou doorgaan in de beker. EWC had voldoende aan een gelijkspel en Stormvogels moest winnen en dan hopen dat Sambeek voldoende weerstand kon bieden aan VIOS’38. Stormvogels begon voortreffelijk aan het duel en stond binnen het half uur al op een 4-0 voorsprong door doelpunten van Thomas Creemers, Bart Seegers (2x) en Taleb Sarkouk. Vijf minuten voor rust kon EWC’46 wat terugdoen en scoorde zelfs 3x in korte tijd maar helaas voor EWC was eentje daarvan in het eigen doel waardoor er gerust werd met 5-2. Na rust was het helemaal eenrichtingsverkeer en kon Stormvogels gemakkelijk uitlopen naar een 9-2 voorsprong. En alhoewel er nog kansen waren bleef de tiende treffer EWC bespaard en was de laatste goal van de wedstrijd voor EWC spits Wes Hebben waardoor de eindstand op 9-3 kwam te staan. Met deze stand en het verlies van VIOS’38 in Sambeek is Stormvogels poule winnaar en gaat dus een ronde verder in de beker.

Beide teams hielden elkaar afgelopen jaar aardig in evenwicht dus Stormvogels moest scherp aan de wedstrijd beginnen en dat deden ze dus ook. Eerste kans kwam dan ook al binnen vijf minuten toen Bart Seegers een hoekschop richting doel kopte. De keeper stompte de bal weg en  de rebound van Gijs Creemers ging net mis. Daarna schoot ook Thomas Creemers de bal op de keeper na een strakke voorzet van Jordi Tissen. Even later een vrije trap net buiten de zestien maar Bart Seegers schiet op de paal. Eerste kans voor EWC’46 word net voorlangs het doel geschoten. Even later is het dan raak voor Stormvogels als Thomas Creemers de bal bij de tweede paal binnen tikt na een zuivere voorzet van Bart Seegers.  Twee minuten later is het Bart Seegers die van afstand de keeper test en de bal al stuiterend langs de keeper het doel in ziet gaan. Bijna alles lukte bij Stormvogels en EWC moest met lede ogen aanzien dat een minuut later Taleb Sarkouk na een fraaie actie de bal meegeeft aan Bart Seegers die zijn tweede van deze middag binnenschuift. Even later een perfecte pass van achteruit van Gijs Creemers die Taleb Sarkouk bediend en zo staat er binnen het half uur 4-0 op het score bord. En Stormvogels ging door en kreeg nog enkele grote kansen om de score uit te breiden waarbij Gijs Creemers na een hoekschop net naast kopte en Bart Seegers vanaf zeker zo’n 40 meter de keeper wilde verrassen die iets te ver voor zijn doel stond. Helaas viel de bal op de lat en kon de keeper in tweede instantie redding brengen. Vijf minuten voor rust krijgt EWC een penalty. Aanvoerder Koen Stevens schoot de bal beheerst binnen. Als ook nog Wes Hebben net voor rust scoort lijkt het nog even spannend te worden maar op slag van rust valt de bal weer in het netje van EWC zonder dat er iemand van Stormvogels aan de bal kwam.

Na rust meteen weer een grote kans als Jordi Tissen de bal meegeeft aan Thomas Creemers. Die zet de bal voor maar Lloyd Kooiman schiet net over. Daarna een vrije kopkans voor EWC maar Patrick Toonen haalt de bal van de doellijn. Na een kwartiertje profiteert Thomas als de keeper de bal net niet onder controle krijgt. Even later een fraaie lob van Lloyd Kooiman over de keeper en dan staat er zelfs 7-2 op de borden.  In de 70ste minuut wordt Lloyd onregelementair gestopt binnen de zestien en krijgt ook Stormvogels een penalty. Die wordt in eerste instantie nog knap gestopt door de keeper maar Lloyd schiet de rebound binnen. EWC werd in deze fase finaal weggespeeld tot groot ongenoegen van speler-trainer Mimoun Akrom die over het veld liep met een gezicht alsof ie net in een sappige limoen gebeten had. Hij was met van alles bezig behalve met voetbal  en was niet echt een voorbeeld voor zijn medespelers. Vandaar dat collega trainer Peter van Osch hem van het veld haalde alhoewel hij op dat moment geen wisselspeler meer ter beschikking had. Dat was een verstandige keuze want  met tien man op het veld ging het zeker niet slechter want even later moest Jeffrey Koch redding brengen met zijn vuisten na een fraaie vrije trap van EWC. Een kwartier voor tijd kwam Mike Nabuurs in de ploeg en die was al snel trefzeker toen een doelpoging van Lloyd Kooiman net langs dreigde te gaan. De jacht op het tiende doelpunt werd geopend maar het was uiteindelijk Wes Hebben van EWC die het laatste doelpunt van deze middag op zijn naam kreeg.

Score-verloop:

15’          1 – 0      Thomas Creemers
17’          2 – 0      Bart Seegers
18’          3 – 0      Bart Seegers
31’          4 – 0      Taleb Sarkouk
39’          4 – 1      Koen Stevens (penalty)
44’          4 – 2      Wes Hebben
45’          5 – 2      eigen doelpunt EWC

58’          6 – 2      Thomas Creemers
63’          7 – 2      Lloyd Kooiman
70’          8 – 2      Lloyd Kooiman
79’          9 – 2      Mike Nabuurs
88’          9 – 3