EWC'46 1 - Stormvogels'28 1 (2-3) Team: 1 Datum:27-10-2019

STORMVOGELS BUIGT OGENSCHIJNLIJK VERLOREN WEDSTRIJD OM IN LAATSTE MINUTEN

Dat het niet gemakkelijk zou worden was van te voren bekend. Door de fikse nederlaag in de bekerwedstrijd (9-3) had EWC’46 namelijk wat recht te zetten tegen Stormvogels. Toen zo’n twintig minuten voor tijd de 2-0 op de borden stond leek die revanche ook kans van slagen te hebben. Maar met drie doelpunten waarvan de laatste in de 90ste minuut wist Stormvogels toch de drie punten binnen te hengelen en met een tevreden gevoel richting het Oktoberfest in Siebengewald te gaan om deze zwaarbevochte overwinning te gaan vieren.

Met een uurtje extra voorbereidingstijd wat goed van pas kwam in verband met het Oktoberfest was Stormvogels afgereisd naar Well voor opnieuw een Maasduinen derby. Stormvogels zocht meteen de aanval en in de zevende minuut werd een voorzet van Lloyd Kooiman weggestompt door keeper Rik Wijers. Even later een afstandsschot van Lloyd maar die vloog over. In de tiende minuut een goede actie van Mimoun Akrom die net voordat ie uit wil halen binnen de zestien uitglijdt en zo zijn kans ziet verdampen. Een minuut later is het dan wel raak als Mimoun appelleert voor een overtreding op hem en de verdediging van Stormvogels even twijfelt en niet alert genoeg is waarvan Guus Valckx profiteert en de bal hard langs keeper Tom Hopman schiet. Stormvogels laat zich niet ontmoedigen en gaat verder met aanvallen waarbij een schot van Dawid Becmer door de EWC keeper met een uitstekende duik richting de paal weggetikt wordt. Even later schiet Dawid de bal op de lat en wordt Thomas Creemers neergeduwd binnen de zestien maar scheidsrechter Gosling Grutters vond dit niet voldoende voor een strafschop. Na een half uur een goede combinatie tussen Taleb Sarkouk en Lloyd Kooiman maar ook nu bracht keeper Rik Wijers redding. Dan een grote kans voor Bart Seegers maar hij raakte de bal net niet goed genoeg zodat hij net langs schoot. In deze fase kon EWC maar weinig terugdoen met nog wel een kansje voor Mimoun maar die schoot hoog over. Vijf minuten voor rust wederom een uitstekende redding van de keeper als Thomas Creemers uithaalt binnen de zestien. Net voor rust een voorzet van Lloyd Kooiman op Gijs Creemers die net niet goed uitkomt en langs schiet waardoor de ruststand op 1-0 bleef staan.

Na rust ging Stormvogels verder op jacht naar de gelijkmaker. Na twee minuten wordt Dawid Becmer neergehaald binnen de zestien maar ook deze overtreding werd weggewuifd door de scheidsrechter. Paar minuten later een strak schot van Lloyd Kooiman richting de bovenhoek maar ook nu werd een doelpunt voorkomen met een fantastische redding. En dan beginnen de oude voetbalwetten te gelden. Als de bal er aan de ene kant niet in wil dan scoort de tegenpartij. En zo werd het 2-0 na een actie van Mimoun Akrom die uithaalt en Tom Hopman kansloos liet. Even later had hij zelfs de 3-0 op zijn schoen maar nu was het Tom Hopman die een doelpunt wist te voorkomen en de bal langs tikte.  Met nog zo’n twintig minuten op de klok kreeg Stormvogels een vrije trap op rand zestien. Bart Seegers nam plaats achter de bal en schoot de bal precies langs de muur en de keeper in het doel. Het geloof op een goede afloop was meteen weer terug bij de Stormvogels mannen. Paar minuten later was de gelijkmaker bijna een feit toen David Tate de bal strak in de bovenhoek kopte maar ook nu zat de keeper van EWC er weer uitstekend bij. De pas 17-jarige Rik Wijers was vandaag met stip de beste man aan EWC zijde en wist menig doelpunt te voorkomen met fraaie reddingen. Totdat in de 77ste minuut een afvallende bal voor de voeten van Sjoerd Scholtz terecht kwam. Die haalde uit van een afstand en wist met behulp van de kuif van een EWC verdediger de keeper eindelijk een keertje kansloos te laten. Een punt leek gered maar Stormvogels wilde meer en zette vol in op de winst. Na een voorzet van Lloyd Kooiman weer een doelpoging van Bart Seegers maar ook nu bracht de keeper weer redding. In deze fase golfde het spel op en neer want beide teams gingen vol voor de winst. Koen Stevens was er dichtbij maar zijn inzet werd knap gestopt door Tom Hopman. In de 90ste minuut is het dan raak voor Stormvogels als Bart Seegers na een voorzet van Lloyd Kooiman zijn kopbal via de keeper en een verdediger het doel in ziet rollen. In blessure tijd werd het nog bijna gelijk toen Mimoun de kans kreeg met een puntertje richting de hoek maar keeper Tom Hopman leek een paar centimeter gegroeid tijdens die laatste redding want hij strekte zich en wist het doelpunt met een uiterste krachtsinspanning te voorkomen. Een terechte overwinning voor Stormvogels al zag het daar lange tijd niet naar uit.

Komende twee weken speelt Stormvogels thuis. Aankomende zondag tegen Oostrum en de week daarna tegen Hegelsom. Beide teams hielden elkaar vandaag in evenwicht door een 1-1 gelijk spel.

Score-verloop:

11’          1 – 0      Guus Valckx

62’          2 – 0      Mimoun Akrom

68’          2 – 1      Bart Seegers

77’          2 – 2      Sjoerd Scholtz

90’          2 – 3      Bart Seegers (met hulp van EWC)