Stormvogels'28 1 - BVV'27 1 (4-0) Team: 1 Datum:19-01-2020

STORMVOGELS HEEFT AAN EEN HELFT VOLDOENDE TEGEN HEKKENSLUITER BVV’27

In de eerste wedstrijd na de winterstop stond de inhaalwedstrijd tegen BVV’27 op het programma. In de eerste helft scoorde Stormvogels vier keer na enkele mooie acties en fraaie combinaties en was de wedstrijd wel gespeeld. In de tweede helft drong Stormvogels niet echt meer aan en was BVV’27 niet bij machten om er nog een wedstrijd van te maken waardoor de wedstrijd eigenlijk drie kwartier te lang duurde. Zodoende werd de ruststand ook meteen de eindstand en klom Stormvogels door deze overwinning naar de vierde plek op de ranglijst.

De eerste helft was Stormvogels heer en meester op het veld. Al snel kreeg Stormvogels een kans nadat Thomas Creemers de bal voor het doel bracht maar helaas kreeg Jordi Tissen hem voor zijn verkeerde been waardoor de bal een prooi voor doelman Gijs Gooren werd. Even later een overtreding op Taleb Sarkouk op rand zestien. De bal lag ideaal voor vrije trap specialist Bart Seegers die met een perfecte boogbal buiten bereik van de keeper het doel trof. Na een kwartiertje scoorde Taleb Sarkouk de tweede maar deze goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Twee minuten later wordt Thomas Creemers de diepte ingestuurd maar de keeper is net iets eerder bij de bal. Door de kluts raakt de keeper licht geblesseerd maar hij kan gelukkig verder spelen. In de 20ste minuut het eerste kansje voor BVV’27 maar Jimmy Lucassen schiet de bal in het zijnet. Net binnen het half uur viel de tweede goal voor Stormvogels nadat Thomas Creemers de bal voorzet en broer Gijs de bal voor het intikken had. Die raakte de bal echter maar half waardoor die doorrolde en nu wel voor het goede been van Jordi Tissen uitkwam die de bal nu wel hard het net inschoot. Enkele minuten later de mooiste actie van de dag als Thomas Creemers met enkele fraaie passeerbewegingen door de verdediging van BVV heen freewheelt en beheerst afrond. Even later opnieuw een kans na een mooie combinatie tussen Bart Seegers en Thomas Creemers maar de bal mist kracht. Een paar minuten voor rust wederom een kans voor Jordi Tissen die de bal op doel schoot maar hierbij redde keeper Gijs Gooren knap met een fraaie duik. Net voor rust viel dan uiteindelijk toch de 4-0 toen Bart Seegers de bal meegaf aan Thomas Creemers die zijn tweede van de middag binnentikte. Een mooie stand voor Stormvogels om de rust in te gaan en zich op te laden voor de tweede helft.

Na rust daalde de amusementswaarde echter drastisch. Stormvogels mistte de scherpte van de eerste helft en BVV’27 kwam iets beter in hun spel echter zonder echte kansen af te dwingen. Het duurde een kwartier voordat Stormvogels weer een kans kreeg. Bart Seegers schoot de bal op de paal en in de rebound kwam de bal voor de voeten van Taleb Sarkouk op rand zestien die snoeihard uithaalde maar de bal op onderkant lat zag wegspatten. Twintig minuten voor tijd de laatste grote kans voor Stormvogels als invaller Mike Nabuurs de bal op de lat kopt. Het zware veld had zijn tol ge-eist en de energie vloeide weg uit beide teams waarna scheidsrechter Frank Thijssen na 89 minuten maar floot voor het einde van de wedstrijd.

Aanstaande donderdagavond spelen we de bekerwedstrijd tegen Hoofdklasser UDI’19/CSU die natuurlijk de favoriet zijn in deze bekerwedstrijd. Maar Stormvogels heeft al vaker vanuit een underdog positie voor een stunt gezorgd alhoewel op papier het klasse-verschil deze keer wel erg groot is. Maar tsja wij hebben het “thuisvoordeel”  van veld 2 en UDI’19 heeft de laatste twee wedstrijden in de competitie verloren dus ze zullen vol aan de bak moeten en ze moeten ons zeker niet onderschatten want wij hebben niets te verliezen. De wedstrijd begint om 20:00 uur.

Score-verloop:

10’          1 – 0      Bart Seegers

27’          2 – 0      Jordi Tissen

31’          3 – 0      Thomas Creemers

44’          4 – 0      Thomas Creemers