Stormvogels - Sparta'18 (Nacomp.) (0-0) Team: 1 Datum:17-05-2009

Remise in Siebengewald...

Nadat Stormvogels zich afgelopen donderdag in Geffen had geplaatst voor de 2e ronde van de nacompetititie voor promotie naar de 3e klasse, stond deze middag de 1e wedstrijd tegen Sparta’18 uit Sevenum op het programma.
De wedstrijd eindigde zoals hij begon, 0-0. De scheidsrechter was misschien wel de meest opvallende man deze middag. Mede doordat hij veelvuldig floot, kwam het spel nauwelijks op gang.

Een tegenvaller voor Stormvogels voorafgaand aan de wedstrijd is dat zij het tegen Sparta ’18 moeten doen zonder Niels de Bruin. De aanvaller in vorm hield aan de ontmoeting met Nooit Gedacht een blessure over.
De 1e helft was een gelijkopgaande strijd, met misschien een licht overwicht voor Sparta. Toch was het Stormvogels dat het dichtst bij een doelpunt is. Michel van de Venn kopte ter hoogte van de eerste paal de bal in de verre hoek, buiten het bereik van de keeper, maar zijn inzet belandde op de paal. Sparta ‘18 drong wel aan, maar kwam niet tot échte kansen.
De 2e helft verandert het spelbeeld nauwelijks. Beide ploegen drongen aan, maar konden zich nauwelijks kansen creëren. Stormvogels had in de 60e minuut de leiding kunnen nemen. Na een dieptepass van Michel van de Venn op Kevin van Veelen omspeelt deze de doelman, maar zijn schot gaat vervolgens naast. Hierna waren de beste mogelijkheden voor Sparta ’18. Zij kwamen nog tweemaal vrij voor Jaap Janssen te staan, maar in beide situaties was de doelman de winnaar. In de sportieve ontmoeting vindt de scheidsrechter het in de tweede helft helaas nodig om vier gele kaarten te trekken die consequenties hebben voor de tweede wedstrijd. Het zal lastig worden voor Stormvogels op Hemelvaartsdag om 14.30 uur in Sevenum, maar het is zeker niet onmogelijk om het finaleduel te bereiken.