Stormvogels 1 - Montagnards 1 (4-2) Team: 1 Datum:16-09-2012

Stormvogels koploper in de 4e klasse H

Na een overwinning met 4-2 op Montagnards uit Bergen heeft Stormvogels alleen de leiding in de 4e klasse H.  Deze middag was het Khalid Hlimi die twee van de vier doelpunten voor zijn rekening nam.

De derby tussen Stormvogels en Montagnards staat na de promotie van de thuisclub weer op het programma. Het verschil tussen de teams van nu is, Stormvogels heeft enkele sterke spelers teruggekregen en bij Montagnards zijn enkele dragende spelers  lager gaan spelen. Stormvogels heeft daarom ook vanaf het begin het initiatief, Montagnards probeert vanuit de verdediging te voetballen.

In de aanvangsfase is er al direct een actie van Khalid Hlimi, maar de bal wordt nog gestopt.

Het is Thomas Creemers die in de 15e minuut de 1-0 binnenschiet, na een vrije trap van Bart Seegers die tegen de paal komt. Stormvogels heeft het initiatief, maar komt niet verder als afstandsschoten van Bas Verpoort en Thomas Creemers. Toch komt Stormvogels nog in de blessuretijd van de 1e helft op 2-0 voorsprong. Het is Klalid Hlimi die de bal verovert enkele spelers uitdraait en de bal van ongeveer 20 meter keihard inschiet.

De 2e helft gaat verder zoals 1e helft eindigde, Montagnards blijft in de verdediging hangen. Het fel spelende Stormvogels dringt steeds verder aan. Het is Niels de Bruin die in de 60e minuut bij zijn tegenstander wegdraait en de 3-0 scoort, na een goede voorzet Sjoerd Scholtz.  Klalid Hlimi maakt de 4-0, hij passeert 3 verdedigers en schiet de bal van 25 meter binnen achter doelman Bas van der Gouw. Hierna laat Stormvogels de teugels vieren. De eerste goal van Montagnards, ontstaat nadat doelman Jaap Janssen zich verkijkt op een terugspeelbal. Teun Jacobs pakt de bal op en schiet de bal in 80e minuut binnen.  Hierna is nogmaals Teun Jacobs die scoort.

Met een voorzet wil hij de bal in de 16 meter brengen, tot ieders verbazing verdwijnt de bal in de goal.

Hierna speelt Stormvogels de wedstrijd rustig uit, zonder verder iets weg te geven. Met deze derde opvolgende overwinning heeft Stormvogels een droomstart gemaakt in de 4e klasse.

De volgende week gaat Stormvogels op bezoek bij Milsbeek, deze sterke tegenstander heeft maar 2 punten minder.