Montagnards 1 - Stormvogels'28 1 (0-3) Team: 1 Datum:03-03-2013

Stormvogels wint derby tegen Montagnards

Stormvogels heeft de derby tegen Montagnards in Bergen verdiend met 3-0 gewonnen. Het bij vlagen goed spelend Stormvogels, scoorde voor de rust door Thomas Creemers en Niels de Bruin, na de rust scoorde jeugdspeler David Becmer de derde goal.

De eerste wedstrijd na de winterstop is vaak niet van het hoogste niveau, de ploegen zoeken nog vaak hun ritme. Het eerste kwartier van de wedstrijd was daarom ook zeer rommelig, veel duels en onnauwkeurige passes. De eerste noemenswaardige actie was van Montagnards, Teun Jacobs schiet van de 20 meter op goal, maar zijn neef Jaap Janssen haalt de bal uit de hoek. Hierna wordt Stormvogels sterker en oefent meer druk uit op de goal van Montagnards. De eerste kans is voor Niels de Bruin op aangeven van Sjoerd Scholtz. In de 34e minuut opent Thomas Creemers de score. Bart Seegers komt vrij op het middenveld en haalt uit richting goal, via een speler van Montagnards komt de bal bij Thomas Creemers, die daarna doelman Bas van de Grouw uitspeelt en rustig en bekeken de 0-1 binnenschiet. Nog geen twee minuten later scoort Niels de Bruin met een kopbal de 0-2, uit een hoekschop van Tom Huberts. Hierna volgde een ware storm op het Montagnards doel. De grootste kans voor de rust was voor Kevin Peters na een voorzet van Niels de Bruin. Montagnards kon echter de 0-2 toch tot de rust vasthouden.
Het is in 47e minuut wederom Niels de Bruin die Kevin Peters vrijspeelt, maar deze schiet over.
Hierna komt de wedstrijd meer in evenwicht maar Montagnards weet zich nauwelijks kansen te creëren. De gevaarlijkste actie was van Jeroen Franken die de bal van grote afstand op de paal schiet. Verder was Ties Keiren met een kopbal dicht bij een treffer. Toch is het Stormvogels die weer in de 85e minuut scoort. Het is ditmaal invaller David Becmer die in de diepte wordt aangespeeld en op snelheid de 3-0 binnenschiet. Hierna is de wedstrijd gelopen. De uitstekende scheidsrechter Grens uit Gennep maakt na negentig minuten een einde aan de wedstrijd.
De volgende week komt koploper Milsbeek op bezoek, Stormvogels zal er alles aan doen om Milsbeek te verslaan en zich naast de koploper te nestelen.