Stormvogels'28 1 - Heijen 1 (2-1) Team: 1 Datum:14-10-2018

Stormvogels PAKT welverdiende DRIE PUNTEN TEGEN KOPLOPER HEIJEN

Op deze prachtige nazomer dag in Oktober was Heijen zonder de gebroeders van der Burg afgereisd naar Siebengewald voor de streekderby tegen Stormvogels. Mark van der Burg die afgelopen twee seizoenen vaak onder de lat van Stormvogels te vinden was vond deze wedstrijd waarschijnlijk te riskant zodat hij snel een alternatief geboekt had en samen met broer Maarten genoot van een welverdiende vakantie. Voor het weer had hij echter niet hoeven te gaan want ook in Siebengewald scheen het zonnetje dermate fel dat er zelfs een drinkpauze werd ingelast. En of het nu lag aan de Gennepse kermis of de afwezigheid van diverse routiniers maar Heijen liet vandaag niet hun beste spel zien en moesten hun meerdere erkennen in Stormvogels.

Het begon bij Stormvogels met een tegenvaller want bij de warming-up bleek al snel dat aanvoerder Gijs Creemers vandaag niet kon spelen omdat hij nog teveel last had van zijn enkel. Gelukkig voor trainer Jeroen Tax waren er nog voldoende andere opties en was de puzzel snel opgelost. Jaap Arts nam de aanvoerdersband over van Gijs. Na de aftrap van “pupil van de week” Merle Straaten begonnen beide teams voorzichtig aan de wedstrijd en was het aftasten aan beide kanten. Eerste grote kans was voor Stormvogels toen Dawid Becmer de turbo startte en twee spelers van Heijen voorbij rende en ook nog een prima voorzet op Thijn Fransman afleverde. Thijn speelde zich handig vrij in de zestien maar wist uiteindelijk het net, net niet te vinden. Na twintig minuten een levensgrote kans voor Heijen toen Dirk Schonenberg alleen op de keeper afging maar Tom Hopman verkeerde vandaag in een uitstekende vorm en voorkwam het doelpunt met een prima redding. In de 24ste minuut was het dan toch raak voor Heijen. Guus Hawinkels kwam goed door over rechts en zette voor op Bas Janssen die de 1-0 op de borden zette. Een minuut later het antwoord van Stormvogels maar Thomas Creemers schoot hard op de vuisten van de pas 16-jarige keeper Jorick Roelofs. Na een half uur werd Thomas Creemers onderuit gehaald net buiten de zestien. Thijn Fransman nam plaats achter de bal en keeper Jorick Roelofs stelde de muur dusdanig op dat hij de indraaiende vrije trap van Thijn veel te laat zag aankomen en die verdween buiten zijn bereik netjes rechtsonder in het netje (1-1). Na 40 minuten een prachtige opening van aanvoerder Jaap Arts die Patrick Toonen op links wegstuurde. Patrick wist de bal nog voor te geven op Thijn maar de bal ging voorlangs. Enkele minuten later is het wel raak als Dawid Becmer uithaalt en de bal via de vuisten van de keeper voor de voeten van Jaap Arts beland die vol uithaalt en zo de 2-1 op het scorebord zet.

Na rust zakte de amusementswaarde drastisch maar gelukkig kon het aanwezige publiek genieten van het laatste beetje zon alhoewel de donkere wolken zich al langzaam samen begonnen te pakken voor Heijen. Nadat centrale verdediger Pawel Belina doorgeschoven was naar het middelveld kreeg Stormvogels wat meer controle op het middenveld waardoor Heijen geen echte kansen meer kon creëren. Heijen probeerde nog wel aan te zetten maar dat gaf wel weer enkele mogelijkheden voor Stormvogels. In de 60ste minuut kreeg Jordi Tissen de bal in de voeten terwijl de keeper veel te ver uit z’n doel was maar helaas was Jordi iets te gehaast in de afronding en schoot de bal hoog over het doel. Enkele minuten later kon Thijn Fransman alleen op de keeper af maar hij zag helaas de meegelopen vrijstaande Jordi Tissen over het hoofd waardoor ook deze aanval in de kiem gesmoord werd. In de 80ste minuut kreeg aanvoerder Jaap Arts een bal vol tegen z’n slaap en verliet na enkele minuten blessure behandeling croggie het veld. Het slot offensief was deze middag voor de drie invallers van Stormvogels. Nick Bottenberg kwam goed door over rechts en zette de bal voor op Mike Nabuurs die de keeper op z’n weg vond. De rebound werd door Jordi Tissen over het doel geschoten. Na 97 minuten floot de goed leidende scheidsrechter Ruud de Mulder uit Oirlo voor het einde van de wedstrijd en kon Stormvogels tevreden terugkijken met winst tegen de koploper.

Volgende week zondag reizen we af naar Grubbenvorst voor wederom een wedstrijd tegen één van de topteams van deze competitie. GFC’33 won vandaag de uitwedstrijd tegen Oostrum met 1-3 en is nu met 10 punten gedeeld koploper met FCV Venlo die een beter doelsaldo hebben. Aftrap om 14:30 uur op Sportpark Den Haspel in Grubbenvorst.

Score-verloop:

24’          0 – 1      Bas Janssen

31’          1 – 1      Thijn Fransman

43’          2 – 1      Jaap Arts