Stormvogels'28 1 - Hegelsom 1 (3-1) Team: 1 Datum:10-11-2019

STORMVOGELS WINT TOPPER TEGEN HEGELSOM

Zondag was Hegelsom op bezoek in Siebengewald. Hegelsom wordt door velen gezien als de kampioenskandidaat na de terugkeer van enkele Hegelsom spelers die jarenlang bij eersteklasser Wittenhorst gespeeld hebben. De eerste fase had Hegelsom het betere van het spel wat na een kwartier leidde tot het eerste doelpunt. Daarna kreeg Stormvogels steeds meer grip op de wedstrijd en kon Taleb Sarkouk na een half uurtje de gelijkmaker scoren. Net voor rust kwam Stormvogels op voorsprong door een fraai doelpunt van Lloyd Kooiman. In de tweede helft werd het steeds grimmiger en feller wat uiteindelijk resulteerde in vele gele kaarten en rood voor Stormvogels waardoor die de laatste twintig minuten  met tien man vol gas moesten geven om de voorsprong te verdedigen. Toen aanvoerder Gijs Creemers uiteindelijk vijf minuten voor tijd de voorsprong vergrootte was de wedstrijd wel gespeeld.

Hegelsom begon sterk aan de wedstrijd en binnen de minuut was er een eerste schietkans voor Marc van Rens. Even later de eerste kans voor Stormvogels als Dawid Becmer goed doorkomt over rechts en de bal voorgeeft. Lloyd Kooiman kopte de bal maar mistte de kracht om het keeper Sjors Witt moeilijk te maken. Na tien minuten een grote kans voor Bart Spreeuwenberg maar Tom Hopman redde knap. Hegelsom voerde de druk op en ziet een schot van Joey Joosten net over gaan. In de vijftiende minuut een afstandsschot van Luc van Osch maar wederom een redding van Tom Hopman. Dan is het wel raak voor Hegelsom als een hoekschop wordt doorgekopt en via de paal terugvalt. Bram Cox is er als de kippen bij om de bal binnen te koppen. Hierna knokte Stormvogels zich terug in de wedstrijd en worden de overtredingen aan beide kanten wat opgeschroefd onder toeziend oog van scheidsrechter van Geffen die veel toeliet waardoor de spelers steeds meer de grens opzochten en naarmate de wedstrijd vorderde  zelfs over die grens heen gingen. Na een half uur een mooie aanval van Stormvogels waarbij Bart Seegers een mooie steekpass geeft op Taleb Sarkouk die de bal onder de keeper doorschiet en de gelijkmaker op de borden zet. Vijf minuten voor rust komt Stormvogels zelfs op voorsprong als Lloyd Kooiman de bal hard in de kruising jaagt net nadat de bal opwipt door een polletje.

Het doelpunt net voor rust had de Vogels vleugels gegeven want ze kwamen goed en fel uit de kleedkamer. Al meteen een goede kans als Lloyd Kooiman een strakke voorzet geeft op Bart Seegers maar die mistte het doel op een haar na. Ook Thomas Creemers kwam in een kansrijke positie maar deze keer stond een polletje een doelpunt in de weg en ging de bal hoog over. De wedstrijd werd grimmiger naarmate de wedstrijd vorderde en de overtredingen stapelden zich op waarbij Thomas Creemers binnen de zestien werd neergehaald. Maar de scheidsrechter vond dat de bal gespeeld werd en liet verder spelen. Even later een flinke charge van Joey Joosten die daarvoor geel ontvangt. Het opstootje dat hierop volgde koste Dawid Becmer een rode kaart als hij zich laat provoceren en de speler een duw geeft. Die maakt daar gretig gebruik van en liet zich slim vallen onder de ogen van de scheidsrechter met rood als gevolg voor Dawid. Dus de laatste twintig minuten moest Stormvogels de drie punten verdedigen met tien man. Even later een opstootje in het strafschopgebied van Stormvogels waarbij Jasper Tebarts naar de grond geduwd werd maar hier werd de speler van Hegelsom gespaard door de scheidsrechter. In deze fase werd er op het scherpst van de snede gestreden om iedere bal wat uiteindelijk leidde tot veel gele kaarten. Stormvogels hield dapper stand met tien man en Hegelsom kon niet voorkomen dat de gebroeders Creemers de derde van Stormvogels voor hun rekening namen. Thomas Creemers zette met een perfecte steekbal Gijs Creemers oog in oog met Sjors Witt en die scoorde beheerst de bevrijdende 3-1. Daarna was de wedstrijd wel  gespeeld en kon Stormvogels de wedstrijd “rustig” uitspelen al koste het jammer genoeg nog wel twee gele kaarten. Na de wedstrijd kon de balans worden opgemaakt. In totaal vijf gele kaarten en een rode kaart voor Stormvogels en vier gele kaarten voor Hegelsom. Een duur dagje voor beide teams maar de drie punten verzachten de pijn een beetje. En ‘t is net als met de eerste deuk of roestvlek op je nieuwe auto. Eeuwig zonde maar het leven gaat door. Op naar de tweede periode.

Door deze winst is Stormvogels op een vierde plek geëindigd in de eerste periode met 15 punten en behouden de aansluiting met de top drie. Volgende week zijn we vrij door vrijloting in de beker en op 24 November spelen we uit tegen hekkensluiter America.

Score-verloop:

16’          0 – 1      Bram Cox

29’          1 – 1      Taleb Sarkouk

40’          2 – 1      Lloyd Kooiman

84’          3 – 1      Gijs Creemers