Stormvogels'28 1 - Meterik 1 (3-5) Team: 1 Datum:01-12-2019

STORMVOGELS LAAT BELANGRIJKE PUNTEN LIGGEN TEGEN STERKER METERIK

In een doelpuntrijke wedstrijd stond Stormvogels aan het einde van deze koude zondagmiddag met lege handen. Voor rust waren de eerste vier doelpunten nog eerlijk verdeeld maar na rust scoorde Meterik twee keer binnen het kwartier en moest Stormvogels in de achtervolging. Twee minuten voor het einde scoorde Gijs Creemers de aansluittreffer maar in de jacht op de gelijkmaker maakte Meterik dankbaar gebruik van de geboden ruimte en zette de eindstand op 3-5. Op basis van de tweede helft een terechte overwinning voor Meterik.

De wedstrijd was nog maar net begonnen toen Piet Steeghs de verdediging van Stormvogels het nakijken gaf en de 0-1 binnentikte. Een paar minuten later was de stand weer gelijk toen keeper Aswin Dierx een hard schot van Thomas Creemers niet onder controle kreeg en de bal los liet. Mike Nabuurs liet zich deze kans niet ontglippen en scoorde de gelijkmaker. Even later een vrije trap op een mooie plek maar de bal ging net langs het doel. Langere tijd golfde het spel op en neer zonder al te grote kansen totdat de bal na een half uurtje voor de voeten van Brent la Crois kwam in de zestien en hij met een halve draai de tweede voor Meterik scoorde. Stormvogels moest weer in de achtervolging en het was Thomas Creemers die vijf minuten later op aangeven van broer Gijs de gelijkmaker binnenschoot. Net voor rust nog een hard schot op doel van Brent la Crois maar Tom Hopman voorkwam een treffer.

Net na rust was het meteen weer raak voor Meterik. Bij een verdedigende actie mistte Tjeu Jansen de bal op een haar na en raakte daarbij de voet van Brent la Crois en zag hem binnen de zestien neergaan. Brent  nam zelf plaats achter de bal en schoot de penalty beheerst binnen. Stormvogels liep wederom achter de feiten aan en zagen Meterik steeds beter spelen. Stormvogels kreeg geen grip meer op de wedstrijd. In de zestigste minuut voorkwam Tom Hopman in eerste instantie nog een doelpunt door de kopbal van Rens Aerts weg te stompen maar kon toch niet voorkomen dat Rens in de rebound alsnog scoorde. Meterik kreeg daarna nog enkele kansen om de score nog verder uit te bouwen waaronder een vrije trap rond de zestien maar die kansen werden niet benut. Twee minuten voor tijd kwam de spanning nog enigszins terug toen Gijs Creemers de aansluittreffer binnenschoot op aangeven van Thomas Creemers. Stormvogels zette alles op alles om toch nog een puntje uit het duel te slepen. Meterik profiteerde echter van de aanvalsdrang van Stormvogels en bij een tegenstoot bracht Rens Aerts de eindstand op 3-5.

Dit verlies bleek achteraf extra zuur aangezien de top 3 allemaal punten hadden laten liggen en Stormvogels bij winst had kunnen klimmen naar positie 2. Het mocht echter niet zo zijn, maar dit betekent ook dat de top 3 niet verder uitgelopen is en dat de schade gelukkig beperkt is gebleven. Volgende week de derby tegen de nummer drie van dit moment VV Heijen die vandaag een tik op de neus kregen van SVEB. Die wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark De Heikamp in Heijen. De laatste twee wedstrijden voor de winterstop zijn vervroegd in verband met de invallende duisternis dus de wedstrijd begint  al om 14:00 uur.

Score-verloop:

02’          0 – 1      Piet Steeghs

05’          1 – 1      Mike Nabuurs

30’          1 – 2      Brent la Crois

35’          2 – 2      Thomas Creemers

48’          2 – 3      Brent la Crois (penalty)

61’          2 – 4      Rens Aerts

88’          3 – 4      Gijs Creemers

90’          3 – 5      Rens Aerts