Montagnards - Stormvogels'28 (2-2) Team: 1 Datum:20-09-2020

STORMVOGELS geeft voorsprong tegen montagnards uit handen

Stormvogels is de competitie matig gestart door een 2-0 voorsprong uiteindelijk toch nog weg te geven. Alhoewel Stormvogels het betere van het spel had wist Montagnards zich knap terug te knokken in de wedstrijd en mede dankzij een te makkelijk gegeven penalty en een afgedwongen fout in de verdediging wisten ze in de laatste tien minuten langszij te komen en een puntje af te snoepen van Stormvogels.

De eerste kans voor Stormvogels diende zich al in de eerste minuut aan toen Chiel Tijdink de bal richting de zestien bracht en Taleb Sarkouk het doel maar net mistte. Tien minuten later een grote kans voor Montagnards als Jesse Jaspers vanuit een hoekschop vrij in kan koppen maar de bal gelukkig voor Stormvogels op een haar na mist. Na twintig minuten is het dan wel raak voor Stormvogels als Dawid Becmer de bal verovert en hem afspeelt op Jimmy Janssen die vanaf zestien meter het doel feilloos weet te vinden (0-1). Voor rust ook nog een grote kans op de tweede maar Thomas Creemers weet de voorzet van Dawid Becmer niet af te maken.

Meteen na rust raakte Jeffrey Koch geblesseerd toen de noppen van een Montagnards-aanvaller na een reddende duik zich in zijn schouder boorden. Na enkele minuten blessure behandeling kon hij toch verder spelen en wist nog knap een bal van Bram van Roosmalen te pareren met een snoekduik. Even later valt een afstandsschot van Chiel Tijdink net op de lat. Minuut later is het dan wel raak als Taleb Sarkouk op rand zestien de keeper weet te verrassen die aan de grond genageld stond te kijken hoe de bal het doel in ging (0-2). Montagnards dacht waarschijnlijk terug aan vorig seizoen en zette nog een extra tandje bij. Dit resulteerde al snel in het eerste doelpunt voor Montagnards al was daar wel de hulp van de scheidsrechter voor nodig. In de zestien van Stormvogels liep invaller Nick Cuppen tegen Thijs Kerkhoff aan en liet zich vallen. De scheidsrechter wees resoluut naar de stip. Aanvoerder Jens Jennissen nam plaats achter de bal maar met een voortreffelijke duik wist Jeffrey Koch de bal uit de hoek te tikken. Echter had scheidrechter Musa Inci zich voorgenomen om onder het toeziend oog van een waarnemer alle regeltjes goed uit zijn hoofd te leren en die heel precies toe te passen en liet de penalty overnemen door te vroeg inlopen van Thijs Kerkhoff die daarvoor ook nog eens geel ontving. Deze tweede keer was Jeffrey kansloos en schoot Jens Jennissen de 1-2 binnen. Dit was meteen de laatste actie van Jeffrey die toch te veel last van zijn schouder bleek te hebben en Mark van der Burg nam zijn taak onder de lat over. Na een half uurtje spelen een levensgrote kans voor Gijs Creemers maar een redding van Martijn van Ginkel voorkwam het doelpunt. Even later een grote kans voor Montagnards maar Jesse Jaspers mistte ook deze keer het doel na een kopbal. Niet veel later een vrije trap voor Montagnards op rand zestien die op de lat terecht komt. Het duurde echter niet lang voordat de gelijkmaker toch nog viel. De bal werd slecht weggewerkt door Stormvogels en Nick Cuppen veroverde de bal gaf hem mee aan Jesse Jaspers en die schoot de bal richting tweede paal waar spits Bram van Roosmalen de bal makkelijk kon binnentikken en de 2-2 op de borden zette. Stormvogels zette alles op alles om toch nog de overwinning binnen te slepen en kreeg enkele kleine kansjes. Montagnards voelde de hete adem in de nek maar wist Stormvogels toch op afstand te houden en ze kregen zelfs in de slotfase nog een tweetal kansen op de volle winst maar Mark van der Burg werd niet meer gepasseerd zodat de puntenverdeling in de eerste derby een feit was.

Aankomende zondag de eerste thuiswedstrijd van het seizoen en dan komt buurman Achates op bezoek in Siebengewald. Achates liep thuis tegen een 0-3 nederlaag op tegen DSV uit Ledeacker en starten als hekkesluiter deze competitie.

Score-verloop:

18’          0 – 1      Jimmy Janssen

52’          0 – 2      Taleb Sarkouk
55’          1 – 2      Jens Jennissen (penalty)
81’          2 – 2      Bram van Roosmalen