Montagnards - Stormvogels (2-0) Team: 1 Datum:07-03-2010

Stormvogels verliest derby in Bergen.
Deze derby in Bergen tegen Montagnards eindigde voor Stormvogels teleurstellend in een 2-0 verlies. Montagnards daarentegen heeft door deze overwinning een grote kans op de 2e periodetitel, de wedstrijd tegen Estria zal hierover de beslissing brengen.
Deze middag treedt Stormvogels aan zonder zijn twee vleugelspitsen, Niels de Bruin is geblesseerd en Jeroen Teunen heeft de griep. Montagnards is nagenoeg compleet. Het eerste gedeelte van wedstrijd is Stormvogels sterker en reeds na enkele minuten heeft Coen de Jager de eerste schietkans.
In de 10e minuut had Stormvogels de score moeten openen. Bart Seegers zet de bal voor van links, maar Danny Ehren schiet de bal over. Het 2e gedeelte van de 1e helft is het initiatief voor Montagnards. De eerste grote kans is voor Wesley Groenendijk maar Jaap Janssen keert de bal. In de 26e minuut onderschept Montagnards de bal, na doorgeven van Dick Kleeven scoort Bart van Mil de 1-0. Daarna een hoofdrol voor de scheidsrechter, eerst wordt Dick Kleeven weggestuurd na herhaaldelijk commentaar op de scheidsrechter. Hierna wordt Stormvogels gedupeerd, de goed spelende Wil Salden wordt door de scheidsrechter weggezonden. De scheidsrechter zag een zware overtreding, maar in werkelijkheid was het een normale overtreding. Hierna bleef hij met gele kaarten strooien aan beide partijen, terwijl de wedstrijd niets eens hard was. De 2e helft was er veel strijd en weinig voetballen. Er waren weinig kansen aan beide zijden. De beste actie van Stormvogels was voor Rob Janssen met een schot van afstand. Stormvogels trainer John Janssen probeerde door enkele omzettingen en wisselingen nog een gelijkspel in de wacht te slepen.
Het is echter Rob Roosenboom die in de 85 minuut voor Montagnards de 2-0 scoort en de wedstrijd definitief beslist. Hierna begint in Montagnardskantine het feest met een optreden van zangeres Lotte Tissen.